Банките във Венецуела започнаха да показват в El Petro сметките на потребителите

       El Petro

Редица банки във Венецуела, пострадали от острата икономическа криза, започнаха да показват остатъците по сметките на потребителите в националната криптовалута El Petro.

Независимо че по-голямата част от жителите на Венецуела не са заинтересувани от използването на обезпечената с нефт криптовалута, по този начин те ще трябва да започнат да я използват. Финансовите структури на държавата изпълняват разпоредбите на властите и активно интегрират новото платежно средство в онлайн банкирането. Големите банки Banesco и Mercantil постъпиха именно по този начин. След около месец те ще бъдат последвани и от BBVA Provincial и BFC.

През месец август, в рамките на парична реформа, Венецуела деноминира обезценилата се поради хиперинфлацията местна валута. От номинала на старите пари бяха премахнати пет нули. Едновременно с това властите обещаха да привържат новата парична единица bol?var soberano (суверенен боливар) към цифровата валута El Petro. И още, президентът на Венецуела Николас Мадуро обяви, че цените и заплатите вече ще бъдат в криптовалутата El Petro.

       El Petro

По същото време, купуването на биткойни чрез LocalBitcoins достигна исторически максимум във Венецуела. По този начин жителите на тази страна търсят спасение от хиперинфлацията и в биткойна.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 17
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на07 Ноем 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Petro
Ние във фейсбук