Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

Microsoft блокира инсталирането на Windows 10 1803 върху SSD на Toshiba

Microsoft    Windows 10 1803  SSD  Toshiba

Microsoft съобщи, че е взел решение да блокира инсталирането на ОС Windows 10 1803 на компютри, в които се използват флаш дискове на Toshiba.

Това са флаш дисковете Toshiba XG4, XG5 и BG3. Изглежда че тези SSD не са участвали в разработването на операционната система и не са тествани в новата версия на Windows. Сега Microsoft със съдействието на Toshiba търси странния бъг. Microsoft е идентифицирал всички компютри с тези флаш дискове и блокира инсталирането на Windows 10 1803. Това ще продължи, докато грешката не бъде отстранена.

Софтуерният гигант официално съобщи, че при компютрите със SSD модели Toshiba XG4, Toshiba XG5 и Toshiba BG3, след инсталирането на голямото пролетно обновяване на Windows 10, силно намалява времето на автономна работа. Съответният пач се очаква да стане готов в началото на месец юни.

В края на миналата седмица Microsoft потвърди несъвместимостта на флаш дисковете Intel SSD Pro 6000p/600p с новата версия на Windows 10. При опит за инсталиране на April 2018 Update системата се срива и след рестарт се забива в UEFI. Лошото е, че някой от Surface устройства са оборудвани именно с тези SSD. Тоест, притежателите на фирмените компютри на Microsoft известно време няма да могат да инсталират най-новата версия на Windows 10.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 14
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на15 Май 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Toshiba, Microsoft, Windows
Ние във фейсбук