Япония е следващата страна, която ще разследва дигиталната валута Libra

.td_uid_42_5d2a08922ffb9_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5d2a08922ffb9_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}

Според източници, запознати с материята, които са разговаряли с Ройтерс, Япония е започнала да разглежда евентуалните последици, до които ще доведе появата на валутата на Facebook – Libra.

За правителството е важно да определи какъв ефект ще има върху монетарната политика и финансовите регулации на страната. Работната група се състои от представители на Централната банка на Япония, Министерството на финансите и Агенцията за финансови услуги.

Първата среща на трите институции се е случила тази седмица. Съвместната им работа трябва да доведе до разработването на политики, които да се справят с Libra по отношение на регулациите, монетарната политика, данъците и разплащанията.

.td_uid_41_5d2a08922fd2f_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_41_5d2a08922fd2f_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}

От Ройтерс допълват, че тазгодишната среща на финансовите министри на Г7 ще е ориентирана към дигиталните валути. Страните искат да разгледат масовото им навлизане сред хората по цял свят. Франция и Япония показват най-голям интерес да разберат как централните банки ще направят така, че Libra да е правилно регулирана.

Япония се надява да включи в работната си група регулатори от други държави, за да се изработят общи политики

Причината точно Libra да е във фокуса на властимащите е, че тя ще бъде интегрирана във Facebook Messenger и WhatsApp. Това ще я направи достъпна за милиарди потребители. Те ще могат да изпращат пари до близките си по цял свят, и то доста евтино. Мащабът на начинанието е притеснителен за институции по цял свят.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 3
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на13 Юли 2019
ИзточникKaldata

Тагове
Libra
Ние във фейсбук