Антонопулос отново нападна Libra

   Libra.td_uid_42_5d28ef3f3be1d_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5d28ef3f3be1d_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}

Facebook най-накрая сложи край на чакането и разкри своята валута – Libra. Още преди появата ? се породи сериозно брожение в публичното пространство с нейни отявлени противници, със спорове за това дали може да се нарича криптовалута Libra, как социалната мрежа ще пази участниците в нея и дали това не е просто поредния опит за допълнителна монетизация на това, с което разполагат в изобилие – лична информация.

Един от явните критици на Libra се явява един от пионерите на биткойн революцията и криптопопуляризатор Андреас Антонопулос. По-рано тази година той се изказа откровено враждебно към Libra, наричайки я „корпоративна криптовалута“. „Това ще е просто още една неработеща, централизирана валута“, сподели Антонопулос през април.

На платформата London Talk, Антонопулос изрази за пореден път убеждението си, че Libra е срещу свободата, а използването на токените ? приравнява на убийство на демокрацията.

.td_uid_41_5d28ef3f3ba05_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_41_5d28ef3f3ba05_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}

„Преди всичко това е следяща ви монета. Това е най-ужасната форма на шпионираща валута, свързана с най-лошия вид шпиониращ ви капитализъм. Запомнете, че всеки път, когато осъществявате една лесна транзакция и чуването звънтящия звук на монетите, това е звука от умирането на демокрацията. Това е звука от смъртта на независимостта. Това е звука от загиването на личната свобода и вие, в този момент правите някого богат, докато в същото време убивате всички онези неща, които имат стойност в свободните общества“, обяснява Антонопулос.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 4
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на13 Юли 2019
ИзточникKaldata

Тагове
Libra
Ние във фейсбук