IBM затвори сделката по поглъщането на Red Hat

IBM      Red Hat.td_uid_42_5d287feb83332_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5d287feb83332_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}

Корпорацията IBM официално обяви затварянето на сделката за закупуването на пионера на комерсиалния отворен софтуер – компанията Red Hat за $34 милиарда. IBM съобщи, че ще запази независимостта и неутралитета на Red Hat и че те заедно ще създадат хибридна мултиоблачна платформа от следващо поколение.

„Когато разговаряме с клиентите, техните проблеми веднага стават ясни: те трябва да могат да реагират по-бързо и да се диференцират с помощта на новите технологии“ – каза президентът и генерален директор на Red Hat Нат Джим Уайтхърст (Jim Whitehurst). Ние считаме, че отворения код стана де факто стандарт в съвременните технологии и дава възможност за създаването на подобни платформи и решения. Обединяването на силите с IBM ще даде на Red Hat възможност да въведе повече иновации с отворен сорс код в още по-широк кръг от организации и ще ни даде възможност за мащабиране, за да удовлетворим възникналата необходимост от хибридни облачни решения“.

Председателят, президент и генерален директор на IBM Джини Ромети се съгласи с подобно виждане на бъдещето:

„Компаниите отварят следващата глава в своето цифрово развитие, като модернизират инфраструктурата и преместват по-важните си проекти към частни електронни облаци и към различни облаци от различни доставчици“ – каза тя. „Вече има нужда от отворени и гъвкави технологии за управлението на тези хибридни облачни среди. IBM и Red Hat са уникално подходящи за удовлетворяването на тези потребности и ние можем да поставим технологичните основи на нов бизнес, който ще се развива в продължение на десетилетия“.

Microsoft може да възразява срещу термина „Водещ доставчик на хибридни електронни облаци“, но сделката на IBM с Red Hat във всички случаи е изключително събитие. Това е третата по големина технологична сделка в историята. Тя отстъпва единствено на на покупката на Dell на EMC за $67 милиарда и закупуването на Avago от Broadcom за $37 милиарда. Тази сделка ще даде възможност на IBM втори шанс в трилионната облачна борба, която сега водят Amazon и Microsoft.

.td_uid_41_5d287feb8304c_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_41_5d287feb8304c_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}

Стратегията на IBM този път е подобна на тази на Microsoft. Вместо директна алтернатива на Amazon AWS на пазара, компанията ще работи съвместно с други облачни провайдъри.

„Днес компаниите разполагат с от 5 до 15 публични електронни облаци и активно обменят данни между тях“ – каза Ромети пред агенция Bloomberg. „Платформата, за която говорим, ще може да работи както с нашите, така и с чуждите електронни облаци. IBM възнамерява да предложи първата в света хибридна мултиоблачна платформа и да осигури ‘лепило’, което да съедини различните електронни облаци. Може би сте чули, че и другите говорят за хибридни облаци, но те използват само своите публични облаци, към които включват отново само своите електронни облаци. От това клиентът няма особено голяма полза – той трябва да има истинско мултиоблачно решение“.

Идеята е много добра: новата система на IBM ще може да работи с всички платформи едновременно, включително и с Amazon Web Services и Microsoft Azure, без да се налага да инвестира в собствен хардуер.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 3
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на12 Юли 2019
ИзточникKaldata

Тагове
Ние във фейсбук