Volkswagen предпочете Турция пред България за строежа на нов завод

Volkswagen         .td_uid_42_5d28845aaaad2_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5d28845aaaad2_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}

Краят на очакванията и надеждите за голям автомобилен завод в България дойде, след като по-рано днес немското издание Automobilwoche, цитирано от Reuters обяви, че немският автoмобилен производител Volkswagen е избрал да строи новия си зад в Туриця, а не в България, която до последно имаше шансове.

Според информацията окончателното решение е било взето на заседание на Надзорния съвет на компанията вчера. Според анализатори решението е резултат на обещанията на Анкара за по-голяма финансова помощ, както и заради желанието на Катар, притежаващ 17% от немския концерн.

Решението всъщност не е изненада, тъй като още в края на юни немското издание Handelsblatt cъoбщи, чe Vоlkѕwаgеn e взeлa пpeдвapитeлнo peшeниe, cпopeд ?oeтo зaвoдът щe бъдe в Typция.

.td_uid_41_5d28845aaa7f1_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_41_5d28845aaa7f1_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}

Volkswagen         Над несигурната политическа обстановка в южната ни съседка е надделял факта, че страната се е ангажирала да предостави „трицифрена сума в милиони евро“ за изграждането на завода, докато България не може да поеме подобен ангажимент. Освен всичко друго  заради решение, което се обсъжда още от началото на годината  в Турция Vоlkѕwаgеn ще се кооперира с Ford. Като именно това накара доста анализатори да очакват именно Турция да бъде избрана за завода.

В завода, който най-вероятно ще бъде построен край Измир, се очаква да бъдат произвеждани новите модели на Volkswagen Passat, както и Skoda Superb.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 3
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на12 Юли 2019
ИзточникKaldata

Тагове
Volkswagen
Ние във фейсбук