Нов патент на Apple загатва за нова клавиатура за MacBook

   Apple      MacBook.td_uid_42_5d2847886834c_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5d2847886834c_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}

Доказателства за това, че Apple може да планира да замени механизма „пеперуда” на клавиатурите на MacBook продължават да се трупат. Няколко заявления за патенти публикувани днес от USPTO (Офис за патенти и търговски марки на САЩ) описват механизми, които изглежда са свързани с нов ножичен механизъм – много подобен на този в MacBook-овете преди дебюта на „пеперудата“ през 2015.

Apple подаде първият патент за „Клавиши с намалена дебелина“ на 22-ри февруари. Вторият патент, „Механизъм на осветени клавиши с намален ход“ беше подаден на 14-ти март. И двете са фокусирани върху предлагането на по-добро осветление за клавиатурите на MacBook без да жертват издръжливост, производителност или дебелина в процеса. ( А всички знаем колко Apple мрази да произвежда дебели продукти.)

Това, че клавиатурите понасят голям тормоз не е нещо ново. Apple каза за първото си заявление за патент, че всеки клавиш може да бъде натискан „стотици хиляди , ако не и милиони пъти през живота на едно устройство.“ Затова компанията вярва, че „има нужда от издръжлива и естетично удовлетворяваща външна повърхност за входно устройство“.

.td_uid_41_5d2847886788a_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_41_5d2847886788a_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0} Или с други думи: Apple иска клавишите ? хем да са хубави, хем да са издръжливи.

Новият патент се опитва да разреши този проблем като заменя пластмасовите клавиши със стъклена версия, но не са посочили какъв тип стъкло. Apple каза при заявлението за патент, че „в определени случаи стъклото може да е материал като сапфир, керамика или друг устойчив на надраскване материал.“ (Сапфирът вече се използва за покритието на обективите на камерите на последните iPhone и iPad модели.) Независимо от материала е ясно, че заменят пластмасата.

Второто заявление за патента Apple покрива механизъм, който се очаква да ? позволи да прави клавиатури, които са по-тънки и в същото време по-добре осветени от сегашното им предложение. „В много случаи“ гласи заявлението „традиционните клавиатури включват различни механични и електрически компоненти, които могат да попречат на осветяването на клавиатурата и да допринесат за нежелано удебеляване на механизъма.“

Следователно е проектирано точно както заглавието на патента го описва – механизъм на осветени клавиши с намален ход, който е проектиран специално, за да направи така, че подсветката и използваемостта да не си пречат едно на друго. В идеалния случай този механизъм би предложил някакво подобрение в сравнение с пеперудения механизъм, който претърпя доста критика, въпреки усилията на Apple да подобрят дизайна.

Но тук се прилагат и обичайните уловки при заявленията за патенти. Apple може да модифицира дизайните преди да стигнат до завършения продукт. Може също така да реши да се откаже от тях.

Ще повярваме, че MacBook клавиатурите са се върнали към предишната им слава, когато получим възможността сами да ги поизтормозим. Дотогава, тези заявления ни дават надежда, че поне компанията знае за тези недостатъци.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 5
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на12 Юли 2019
ИзточникKaldata

Тагове
MacBook, Apple
Ние във фейсбук