Amazon и Microsoft се борят за създаването на „военен облак“ за Пентагона

Amazon Microsoft   „ “ .td_uid_42_5d27012868b2f_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5d27012868b2f_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}

В края на месец август тази година Пентагонът ще даде $10 милиарда на една от големите американски технологични компании за строителството на така наречения „военен облак“. Това е електронен облак – компютърна мрежа, базирана на алгоритми с елементи на изкуствен интелект, който ще съхранява и обработва огромни количества класифицирани данни.

Associated Press съобщи, че военният електронен облак значително ще подобри способността на военните сили на САЩ за планиране и влизане в бойни действия.

Amazon Microsoft   „ “

.td_uid_41_5d2701286869d_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_41_5d2701286869d_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}

Изданието счита, че най-вероятните победители в тази надпревара ще бъдат Amazon или Microsoft. Според появилите се слухове, Пентагонът възнамерява да избере Amazon, а това стана повод за борба за получаването на този договор с военните. Amazon вече има сключен военен договор за строителството на облачна система с висока информационна безопасност. Тази система е тясно свързана с американската военна индустрия и с нейните лидери, така че шансовете на Amazon са големи.

Oracle отпадна още на ранния стадий на подбор на компаниите, които да изпълнят тази военна поръчка. Компанията дори заведе съдебно дело, като заяви, че договорът е бил специално подготвен, за да може да спечели Amazon. На този етап отпадна и IBM.

Amazon Microsoft   „ “

На крайния етап останаха Amazon и Microsoft, като софтуерният гигант има немалки шансове за победа, понеже работи по редица проекти съвместно с американските военни.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 4
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на11 Юли 2019
ИзточникKaldata

Тагове
Amazon, Microsoft
Ние във фейсбук