Аналитиците понижават прогнозите си за дела на Android заради ОС Hongmeng

       Android   Hongmeng.td_uid_42_5d26fa3ee8098_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5d26fa3ee8098_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}

Мобилната операционна система Android отдавна доминира на пазара и стабилно удържа своите позиции. Но сега пазарните аналитици започнаха да си задават въпроса, как излизането на новата операционна система Hongmeng на Huawei ще повлияе на дела на Android?

Аналитичната компания Stategy Analytics счита, че излизането на новата китайска мобилна операционна система на Huawei със сигурност ще отслаби позициите на Android. Смартфоните с новата ОС първоначално ще се появят в Китай и се очаква много бързо да станат популярни. А след това ще излязат и на световния пазар. Очаква се това да стане още следващата година.

       Android   Hongmeng

Засега никой не се наема да прогнозира каква точно част от дела на Android ще отнеме китайската алтернатива. Това едва ли ще бъде катастрофа за Google, но печалбите на интернет гиганта ще спаднат и неговото влияние на пазара ще намалее. Това няма да стане веднага, но е ясно, че Google може да загуби китайския пазар, който е един от най-големите в света.

.td_uid_41_5d26fa3ee7d63_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_41_5d26fa3ee7d63_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}

Според експертите на Stategy Analytics, ако Google иска да запази доминиращата си роля на пазара, трябва да направи всичко, за да спре търговските ограничения към Huawei, наложени от администрацията на САЩ. Но е възможно вече да е станало твърде късно за това.

И още, Аналитиците на Stategy Analytics прогнозират за 2020 година 5% ръст на пазара на смартфони. Очаква се мобилните телефони да достигнат 4 милиарда броя.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 3
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на11 Юли 2019
ИзточникKaldata

Тагове
Hongmeng, Android, Huawei
Ние във фейсбук