РБК: „Huawei възнамерява да използва някои технологии на руските компании“

: „Huawei        “.td_uid_42_5d25e15b911ea_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5d25e15b911ea_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}

По данни на РосБизнесКонсалтинг Huawei от няколко месеца води преговори с няколко руски компании за закупуването на технологии, които могат да се използват в най-различни компютърни устройства.

Според тази информация, Huawei се договаря за цялостното закупуване на бизнеси, създаването на съвместни предприятия и използване на технологии чрез лицензни такси. Китайският технологичен гигант се е заинтересувал от активите на МСЦТ – компанията, която произвежда процесорите Елбрус. РБК съобщи, че се очаква тези чопове да се използват в сървърите на Huawei. Разработването на тези процесори бе частично финансирано от руското министерство на промишлеността и търговията, като по този начин решението за съвместна работа ще трябва да бъде съобразено и с това ведомство.

: „Huawei        “

.td_uid_41_5d25e15b90d49_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_41_5d25e15b90d49_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}

Щедро предложение от Huawei е получила и компанията Норси-Транс, произвеждаща системи за оперативно разследване, оборудване за осигуряване на информационна безопасност и сървъри, базирани на процесорите Елбрус под бранда Яхонт. Huawei е предложил немалките $100 милиона за закупуването на Норси-Транс, но собствениците на компанията не са се съгласили да продадат бизнеса си.

Huawei се опитва да постигне договореност и с Базалт СПО, разработчикът на операционната система Алт. Китайската компания възнамерява да използва тази ОС вместо Linux и Windows в своите компютри, лаптопи и сървъри. Huawei възнамерява да лицензира операционната система Алт за продажбата на своите компютърни устройства в Русия и Азия.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 3
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на10 Юли 2019
ИзточникKaldata

Тагове
8222Huawei, Huawei
Ние във фейсбук