НАСА подготвя мисия до металния астероид Psyche

.td_uid_42_5d039949b551b_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5d039949b551b_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}

През следващото десетилетие може да станем свидетели на разкриването на тайните на астероида Psyche, който според учените почти изцяло е съставен от желязо и никел. НАСА  подготвя изследователска мисия до металното космическо тяло, като вече е във финалния етап на подготовката. Съставени са детайлни планове за космическия апарат, който ще бъде използван, подготвени са научните експерименти и тестове.

      Psyche

Psyche е един от най-загадъчните обекти в пояса на астероидите. Докато повечето космически тела от подобен тип са съставени от скалисти и каменисти материали и лед, Psyche е с размер колкото ядрото на планета с големината на Марс. Предполага се, че Psyche е изгубил външните си слоеве след масивен сблъсък преди милиарди години.

В рамките на мисията до астероида Psyche ще бъде измерено неговото магнитно поле и ще бъдат направени качествени снимки и измервания, които ще изяснят какво е съотношението на металните към силикатните материали. Освен това, този космически апарат ще тества и използва новата лазерна система за комуникации DSOC, която ще даде възможност за излъчване на данни и изображения с 10 пъти по-висока скорост от днешните традиционни системи.

.td_uid_41_5d039949b521d_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_41_5d039949b521d_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}

Плановете на НАСА са космическият апарат за Psyche да бъде изстрелян през месец август 2022 година. Той трябва да прелети покрай Марс през 2023 година и достигне астероида през 2026 година.

Според учените, един астероид от подобен тип може да се използва като източник на материали за изграждането на нови космически апарати и дори роботизирани колонии в пояса на астероидите.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 2
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на14 Юни 2019
ИзточникKaldata

Тагове
Psyche
Ние във фейсбук