Белгиец представи автомат за продажба на лайкове и последователи

        .td_uid_42_5d027b4d48843_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5d027b4d48843_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}

На изложбата Pixelache за експериментално изкуство, белгийският разработчик Драйес Депортер представи устройството Quick Fix. Това е действащ и работещ търговски автомат, чрез който всеки може за броени секунди да стане значим в социалните мрежи.

Принципът на работа е съвсем обикновен и стандартен. В слота се пускат монети, въвежда се необходимата информация за „стоката“ чрез вградената клавиатура (тук това са лайкове и последователи), както и акаунта в съответната социална мрежа, след което желаното се получава незабавно. Всички лайкове и последователи се осъществяват с помощта на ботове. Автоматът е с ярки цветове и стандартен слот за монети, с което показва, че това наистина е комерсиално фискално устройство.

Целта на този проект е да се отворят очите на потребителите за това, до каква степен бизнесът с фалшивите лайкове и последователи оказва влияние на съвременния живот. Quick Fix ни показва колко е лесно може да се манипулира мнението на хората.

.td_uid_41_5d027b4d48570_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_41_5d027b4d48570_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}

„Искам да покажа колко е лесно да се купят лайкове и последователи. В интернет тези предложения са на практика навсякъде, но те не се виждат в реалността. Именно тази мисъл ме мотивира. Цените са ниски и всеки може да пробва“.

Устройството се състои от Arduino контролер, миникомпютър тип Raspberry Pi 3 Model B+, LCD екран и стандартен слот за монети.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 3
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на13 Юни 2019
ИзточникKaldata

Тагове
auto, imgmargin0, Quick
Ние във фейсбук