Ето кога ще можем да си купим първите 20TB твърди дискове на Western Digital

        20TB    Western Digital.td_uid_42_5d00f779b5975_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5d00f779b5975_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}

Western Digital обяви кога очаква да пусне на пазара първите си 20TB твърди дискове. Това стана в съобщение до медиите на техническия директор на компанията Martin Fink.

Той отбеляза, че в корпуса ще се намират 9 сегмента, което значи, че всеки от тях ще е с капацитет от около 2.22TB.

Отпада традиционното запълване на диска с хелий, което осигурява по-висока потенциална скорост и възможност за поставяне на повече компоненти за съхранение. Тук ще се използва технологията SMR. Тя постига подобен ефект като започва записването на информацията на новите писти от края на предишно записана писта. Може да си представите как керемидите на покрива се припокриват. От там идва и името – Shingled Magnetic Recording.

Миналата година от Seagate обявиха, че до края на тази година вече ще предлагат такива продукти, но все още не са показали нищо работещо. Очаква се WD да покаже своя прототип още тази седмица.

.td_uid_41_5d00f779b56a1_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_41_5d00f779b56a1_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}

Използването на сегменти от 2TB не е нов подход, видяхме го още през 2012 от TDK. Тук изключителното е, че могат да се подкарат девет такива без да се използва хелий.

Western Digital очаква да са готови за продажба и да видим творението им по магазините през 2020 година.

Войната в бранша става гореща

Макар и от Seagate да имат трудности в пускането на 20TB диск, те обявиха своя Iron Wolf с 16TB, който ще е на цена от под 600 долара. Това е една от малкото опции с такъв капацитет, която не е предназначена само за бизнеса и дата центровете. Тук вече говорим за продукт, който е достъпен и за професионалисти, които работят в по-малък мащаб. Защо не и за ентусиасти, които не пестят пари за конфигурациите си.

Другото нещо, върху което работят от Western Digital, са SSD дисковете. Правят огромни инвестиции и вече показаха своята ZNS NVMe SSD технология, която ще осигури увеличен капацитет, по-голяма производителност и по-малка латентност.

В момента на пазара е наличен продукт, който предлага 20TB капацитет, той е на WD, но е корпус с два хард диска, които могат да работят заедно или по отделно – WD My Book Duo.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 4
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на12 Юни 2019
ИзточникKaldata

Тагове
20TB, Digital, Western
Ние във фейсбук