Intel предизвика „трибуквената абревиатура“ да покаже по-висока производителност

.td_uid_42_5cff6d99c3a6b_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5cff6d99c3a6b_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}

Преди мащабната презентация на AMD на изложението E3 2019, Intel организира неголямо мероприятие за медиите. Брифингът носи името „Игровата производителност в реалния свят“ и се оказа емоционален призив на Intel някой, който и да било, да пробва да покаже нещо по-бързо от неговите продукти. Но ясно бе намекнато, че предизвикателството е в адрес на AMD.

Intel  „ “   -

Уеб порталът PCGamesN съобщи, че основната теза на процесорния гигант е, че точките в синтетичните тестове могат да бъдат всякакви, но за потребителите е наистина важна производителността в реалните задачи, включително при игрите. С тази риторика представителите на Intel явно се опитват да потушат еуфорията, обхванала обществеността на фона на излизането на десктоп процесорите Ryzen 3000.

„Тази седмица ще чуете много неща за геймърските процесори“ – каза Джон Кървил (Jon Carvill), вицепрезидент на Intel по маркетинга. „Тези изявления ще дойдат от определени трибуквени абревиатури. А аз отправям предизвикателство. Ако искат да вземат короната, нека да се опитат да ни изпреварят в реалните игри. Именно реалните игри трябва да бъдат определящият критерий за избора на най-добрия геймърски процесор в света“.

Освен това, представителите на Intel съобщиха, че в новосъздадените условия компанията възнамерява да промени акцентите в своята реклама. Сега при демонстрирането на нови процесори Intel ще се концентрира върху реалната производителност, а не на спецификациите. Едновременно с това процесорният гигант ще убеждава своите партньори да не обръщат внимание на синтетичните тестове. Досега Intel обичаше да показва показателите на своите чипове в Cinebench. Но сега заяви, че тъй като потребителите на пакета за 3D графика Cinema4D всъщност са малко, то сега Cinebench няма да се използва за демонстриране на бързодействието.

.td_uid_41_5cff6d99c3777_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_41_5cff6d99c3777_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0} Intel  „ “   -

Причините за възникването на тези идеи при Intel са лесно обясними. По време на изложението Computex 2019 компанията AMD представи процесорите Ryzen 7 3700X, Ryzen 7 3800X и Ryzen 9 3900X, които превъзхождаха алтернативните чипове на Intel именно в теста Cinebench. Ето защо сега процесорният гигант се опитва да обясни, че причината за поражението е в това, че AMD използва „неправилни тестове“. Но въпреки всичко Intel е уверен, че дори и след 7 юли, когато на пазара излизат процесорите Ryzen от трето поколение, чиповете на Intel Core i9-9900K и новият Core i9-9900KS ще си останат най-добрите процесори в света за геймърски системи.

И още, Intel заяви, че повечето потребители няма да получат никакви преимущества от поддръжката на PCI Express 4.0 шината с увеличена пропускателна способност. „Те няма да получат никакви преимущества нито сега, нито в обозримото бъдеще“. Според специалистите на Intel, някаква разлика може да се наблюдава при висока резолюция от нивото на 4K HDR при използване на монитори с кадрова честота до 144 Hz. Но за фактът, че от PCI Express 4.0 шината ще спечелят не само видеокартите, а и запомнящите устройства, Intel предпочете да замълчи.

Въпреки увереността на Intel, че неговите процесори ще останат най-добрите варианти за игри дори и след излизането на Ryzen 3000, засега няма никакви доказателства. Но в рамките на предстоящото тази нощ събитие AMD Next Horizon Gaming, можем да очаква появата на информация на тази тема. AMD Next Horizon Gaming ще се състои малко след полунощ наше време, а AMD обеща да отдели специално внимание на игровата производителност на своите процесори.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 6
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на11 Юни 2019
ИзточникKaldata

Тагове
Intel
Ние във фейсбук