Lenovo представи лаптоп със сгъваем екран

Lenovo     .td_uid_42_5cda7acee9f3c_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5cda7acee9f3c_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}

Lenovo отдавна разполага с патент за таблет със сгъваем екран. Един от най-големите производители на компютри, работещи по управлението на операционната система Windows сподели, че е разработвал това устройство в продължение на три години и вече е готов с прототипа. Заедно с някои подобрени модели на свои мобилни устройства, Lenovo показа сгъваем таблет-лаптоп с гъвкав екран, използващ ОС Windows 10. Засега това е само демонстрационна версия, която показва най-новите технологии на компанията. Lenovo уточни, че продажбите на новото устройство ще започнат през 2020 година.

Lenovo

Идеята, заложена в сгъваемия таблет е устройството да стане по-компактно при същата функционалност и възможности. В прототипа се използва гъвкав 13,3-инчов 2К OLED дисплей със съотношение на страните 4:3, който се сгъва по средата. В сгънат вид устройството много напомня на голяма книга, като тежи около един килограм.

.td_uid_41_5cda7acee9c5d_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_41_5cda7acee9c5d_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}

Lenovo

Характеристиките на първия в света сгъваем таблет не бяха обявени. Lenovo съобщи, че ще се използва операционната система Windows и процесор на Intel. Ще има версия с поддръжката на мобилните мрежи, комплектувана със стилус. Сгъваемият таблет се зарежда чрез USB Type-C порта, няма стандартно 3,5-милиметрово аудио гнездо.

Дълготрайността и практичността на сгъваемите мобилни устройства с гъвкави екрани засега са под въпрос, особено на фона на неудачния старт на Samsung Galaxy Fold. Но Lenovo заяви, че активно работи, за да няма подобни проблеми при неговия сгъваем таблет-лаптоп.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 6
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на14 Май 2019
ИзточникKaldata

Тагове
Lenovo
Ние във фейсбук