Генералният директор на Qualcomm получи $3,5 милиона за договора с Apple

.td_uid_42_5cd96a66d03df_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5cd96a66d03df_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}

Мениджмънтът на Qualcomm получи големи бонуси за постигнатото споразумение с Apple за решаване на съдебния спор с компанията Apple.

   Qualcomm  ,5     Apple

В началото на месец май тази година компаниите отново станаха партньори след като се споразумяха относно многогодишния си патентен спор и подписаха мащабно лицензионно споразумение. Но тогава страните в този договор не съобщиха никакви подробности за паричните суми.

.td_uid_41_5cd96a66cfff4_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_41_5cd96a66cfff4_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}

В представения от компанията Qualcomm финансов отчет се вижда, че Apple ще заплати на Qualcomm „компенсация“ в размер от 4,5 до $4,7 милиарда. Точната сума зависи от методиката на разплащане, която явно още не е избрана окончателно. Друг важен момент е, че освен еднократната компенсация сделката предвижда и плащането на възнаграждение на Qualcomm за всеки продаден iPhone. Според неофициални данни, Apple ще плаща по 8-9 долара за използването на технологиите на Qualcomm за всеки представен на пазара айфон.

Във връзка с това радостно за Qualcomm събитие, висшият мениджмънт на компанията получава много солидни бонуси. Максималната премия получава генералния директор на Qualcomm Стив Моленкопф – $3,5 милиона. Президентът на компанията Кристиан Амон стана по-богат с $2,1 милиона. Изпълнителният директор на Qualcomm Джеймс Томпсън получи бонус от $1,6 милиона, а главният юрисконсулт – Доналд Розенберг – $1,2 милиона. Финансовият директор на компанията Дейвид Уайз (бонус $245 хиляди) заяви, че ще има бонуси и за обикновените служители.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 29
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на13 Май 2019
ИзточникKaldata

Тагове
Apple, Qualcomm
Ние във фейсбук