Microsoft анонсира добавянето на пълноценно Linux ядро в ОС Windows 10

Microsoft     Linux    Windows 10.td_uid_42_5cd180daad6c2_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5cd180daad6c2_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}

Последно време Microsoft не спира да учудва Linux обществото със своите нови инициативи. Софтуерният гигант вече добави терминалния режим на Linux в ОС Windows 10, заедно с OpenSSH клиента и дори дистрибуциите Ubuntu, openSUSE, Debian и Kali Linux в своя електронен магазин Microsoft Store. Но сега софтуерният гигант отива много по-далече. По време на конференцията за разработчици Build 2019 корпорацията обяви плановете си да включи пълноценно Linux ядро директно в ОС Windows 10.

Linux ядрото ще се появи в тестовите компилации на Windows още това лято. Това ще бъде собствена, преработена версия на Linux Kernel, специално създадена за подсистемата WSL. Първата версия ще се базира на Linux ядрото версия 4.19, която всъщност е най-новата стабилна версия на Linux ядрото с дългосрочна поддръжка. Microsoft обеща да преработи своята WSL система по такъв начин, че потребителите на Windows винаги да имат достъп до най-новите неща от света на Linux.

За осигуряване на съвместната работа на Linux ядрото с Windows 10 е предвиден специален софтуерен пакет, който ще може да се вземе от Windows Store.

.td_uid_41_5cd180daad274_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_41_5cd180daad274_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}

За Microsoft включването на пълноценно и в началото оригинално Linux ядро е безпрецедентна стъпка. По всичко личи, че интеграцията на Linux Kernel ще е част от следващото голямо обновяване на Windows 10 с кодово име 19H2, което трябва да излезе тази есен.

Microsoft обеща още бързо обновяване на Linux ядрото чрез системата за обновяване на ОС Windows 10.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 39
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на07 Май 2019
ИзточникKaldata

Тагове
Linux, Microsoft, Windows
Ние във фейсбук