Система за лицево разпознаване ще пази мачовете на „Васил Левски“ от хулигани

        „ “  .td_uid_42_5cb5d4393e9d6_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5cb5d4393e9d6_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}

Съвсем скоро по българските стадиони ще заработи първата система за лицево разпознаване на спортни събития

Целта и е да намалеят случаите на хулигански прояви и недопускането на определени лица на стадиона.

Самата система, сложна комбинация от хардуер и софтуер бе представена на спортно изложение в Солун, а министърът на спорта Красен Кралев обяви, че първият стадион, който ще бъде оборудван с нея е националният – Васил Левски.

От системата, която е разработена  от специалисти на Националната спортна база (НСБ), е привлекла интереса и на органите на МВР, които се занимават с охрана на подобни събития. С нея много по-лесно ще може да се получава точна информация колко души има на спортно събитие.

.td_uid_41_5cb5d4393e594_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_41_5cb5d4393e594_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0} Към момента в България действа закон за футболното хулиганство и на определени лица им е забранено да посещават футболни мачове

Това обаче се спазва много трудно, тъй като на стадиона всеки се допуска свободно, а не срещу документ и така между тълпата буквално може да влезе всеки. С новата система, подобна на която се използва и във Великобритания нещата ще се променят.

“Това е модулна система, която разпознава лица, които могат да създадат проблеми на стадионите. Тя използва текущия хардуер на всички зали или стадиони и може да бъде инсталирана. Това се прави, за да може хората да не се притесняват, когато гледат спортно събитие”, обявиха от НСБ.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 2
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на16 Апр 2019
ИзточникKaldata

Тагове
auto, imgmargin0
Ние във фейсбук