Алгоритмите на YouTube приеха пожара в Парижката Света Богородица за фалшиво видео

  YouTube         .td_uid_42_5cb5967324fb3_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5cb5967324fb3_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}

Мащабният пожар, разгорял се на 15-ти април в около 18:50 часа местно време в катедралата „Нотр Дам“, наричана още Парижката Света Богородица, разположена в сърцето на столицата на Франция, бе овладян едва на сутринта на 16-ти април. Пламъците над катедралата се виждаха в продължение на над девет часа. Пожарът бе толкова голям, че се срутиха кулата на готическата катедрала, както и целят й покрив. Президентът на конференцията на католическите епископи във Франция Ерик дьо Мулен-Бофор заяви, че реставрацията на храма ще изисква много години работа.

Малко след началото на пожара в YouTube започнаха да се появяват клипове от мястото на това ужасно събитие. Но алгоритмите за проверка на фактите, които се използват в YouTube, счетоха тези видеа за фалшиви и свързани с терористичния акт от 11-ти септември.

Изданието BuzzFeed съобщи, че някои директни предавания на различните медии от целия свят, излъчвано чрез YouTube са съдържали уиджет, добавящ кратко резюме за терористичните актове в САЩ от 11-ти септември, както и препратка към съответната статия в Британската енциклопедия. Изглежда добавянето на актуалния контекст към клиповете е объркало механизма за фактологичната проверка на YouTube.

.td_uid_41_5cb5967324b82_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_41_5cb5967324b82_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}

Да си припомним, че през месец март миналата година YouTube обяви намеренията си да добавя към конспиративните видеа препратки към съответните статии в Уикипедия, с което да се пребори с дезинформацията.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 1
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на16 Апр 2019
ИзточникKaldata

Тагове
YouTube
Ние във фейсбук