Съдят двама румънци, откраднали кредитни карти от 400 000 компютъра

.td_uid_42_5cb451b9cc8c3_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5cb451b9cc8c3_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}

Двама румънски граждани ги грози затвор за особено голямо провинение в областта на цифровите престъпления. Федералното жури е решило, че Раду Миклаус и Богдан Николеску са виновни за схема, с която са откраднали данни за кредитни карти и друга чувствителна информация, като са поразени над 400 000 компютъра, разположени предимно в САЩ.

Съобщава се, че дуото е създало потребителски злонамерен софтуер през 2007 г., който представлява уж легитимна организация (Norton или Western Union) и заразява компютрите, когато потребителите отворят прикачен файл. От този момент нататък извършителите успяват да откраднат данни и пари чрез инжектиране на фалшиви уебсайтове (като фалшиви търгове в eBay), добив на криптовалута на заден план и информация за контактите, която може да се използва за заразяване на приятелите им.

Зловредният софтуер също така изключва антивирусната защита и дори блокира потребителите да посещават уебсайтове на органи за правоприлагане.

Според Министерството на правосъдието, измамниците са извършили кражби за „милиони долари“.

.td_uid_41_5cb451b9cc607_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_41_5cb451b9cc607_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}

Наказанието ще бъде обявено на 14 август, но присъдите могат да бъдат доста тежки. Миклаус и Николеску са съдени за 21 обвинения, които включват финансови измами, кражба на самоличност, пране на пари и трафик на фалшиви стоки, марки и услуги. Резултатите от това дело са под въпрос, но все пак е забележителна победа, като се има предвид, че обикновено много чуждестранни киберпрестъпници не биват бъдат наказани.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 9
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на15 Апр 2019
ИзточникKaldata

Тагове
imgmargin0, auto
Ние във фейсбук