Хакерската група Anonymous ще отмъщава на Великобритания за ареста на Асанж

  Anonymous        .td_uid_42_5cb1a2d4d5c58_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5cb1a2d4d5c58_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}

Хакерската група Anonymous се обърна към властите на Великобритания с искане да бъде освободен Джулиан Асанж, основателят на WikiLeaks – проекта за публикуване и анализ на документи, получени вследствие изтичане на информация. Хакерите заплашват, че властите ще платят висока цена, ако това искане не бъде удовлетворено през следващите няколко дни.

Групировката твърди, че властите на много страни от целия свят искат да запазят своите тайни и се опитват да накарат да млъкнат информаторите и хората, разполагащи с вътрешна информация. Според техните думи, Джулиан Асанж е станал враг на няколко държави, понеже е разобличил лъжата и лицемерието, въпреки политическата принадлежност и мотивите на хората и групировките за които той публикува информация във WikiLeaks. Anonymous счита Асанж за герой, понеже той е дал възможност на хората да видят истината, въпреки ширещата се пропаганда.

Хакерите от Anonymous призоваха всички хора, които не са равнодушни към съдбата на Асанж да се обединят, да излязат на протест на улиците на Лондон и да помогнат той да излезе на свобода.

.td_uid_41_5cb1a2d4d5815_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_41_5cb1a2d4d5815_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}

Джулиан Асанж бе арестуван в посолството на Еквадор във Великобритания на 11-ти април, след като Еквадор му отказа защита. Асанж се намира там от 2012 година, понеже се опасяваше, че може да бъде екстрадиран в САЩ, където може да получи смъртна присъда за разгласяването на военни и дипломатически тайни.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 4
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на13 Апр 2019
ИзточникKaldata

Тагове
Anonymous
Ние във фейсбук