Електрическият скутер Xiaomi M365 предлага удобно придвижване и редица удобства

  Xiaomi M365      .td_uid_42_5cb050c08c4fe_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5cb050c08c4fe_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}

Компактните превозни средства стават все по-популярни в ежедневието, понеже икономисват много време, както и пари (за обществен транспорт и за бензин). Жироскутерите и моноколелата са по-скоро модни устройства, които повече приличат на играчки. Но електрическият скутер Xiaomi Mijia M365 със своята приятна цена и отличен дизайн е идеален за тези цели.

Дизайнът

Скутерът е направен от лека алуминиева сплав, която е много здрава и устойчива към корозии, което е актуално при лошо време. Габаритните размери са 108 x 43 x 49 см при тегло 12,5 кг.

  Xiaomi M365

.td_uid_41_5cb050c08c22a_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_41_5cb050c08c22a_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}

В M365 няма нищо излишно: всички проводници, болтове и гайки са скрити в рамата или с пластмасови уплътнения. Платформата за краката е направена от мек и удобен материал, а кормилото е лято, с дебелина 33 мм.

Устройството може да се сгъва, има метална степенка, приятен звуков сигнал, дискова спирачка, която се задейства от кормилото, задна стоп светлина и светлоотразители. Височината на кормилото не се регулира, но управлението е много комфортно.

  Xiaomi M365

На малкото табло е поставен бутона за захранването, от който се включват и фаровете, а над него са поставени 4 светодиода, показващи новото на заряда на акумулаторните батерии със стъпка 25%. Предаването е предно, като предното колело е снабдено и с рекуперация на енергията. Задното колело е с дискова спирачка. И двете колела имат калници за лошо време.

  Xiaomi M365

Скутерът се сгъва наполовина, като кормилото ляга върху рамата и не може да се сгъва.

Основни технически характеристики

Мощността на двигателя на Xiaomi M365 е 250 W, осигуряващ максимална скорост 25 км/ч. Гумите са 8,5-инчови.

  Xiaomi M365

Използват се две спирачни системи. Отзад – дискова, която се задейства от кормилото, а отпред – рекуперация, която се задейства автоматично при спиране на подаване на енергия към двигателя, след което започва да се генерира енергия за зареждането на акумулаторната батерия.

Максималното тегло на потребителя не бива да превишава 100 кг. Защитата от вредните външни условия е от клас IP54.

Експлоатация

Максималната скорост от 25 км/ч се постига на равни участъци. При наклон от 15 градуса и тегло на потребителя 80 кг, устройството се справя без проблеми. А при наклон 20 градуса, понякога се налага да си помогнем с крак.

  Xiaomi M365

M365 поддържа три режима на рекуперация, които могат да се видят на екрана на смартфона, когато е свързан със скутера. При активирането на лекия режим, енергията се акумулира бавно, а M365 прилича на обикновен електрически скутер. Ако се избере средния режим, вече не може да се движим на равно или по инерция – необходимо е спускане под ъгъл около 20 градуса, иначе скутерът забавя движението си. При избор на най-тежкия режим, зарядът на акумулатора се възстановява най-добре: при спускане от около 500 метра при наклон 30 градуса се възстановяват около 4% от енергията. Вградена е функцията круиз контрол.

Акумулаторни батерии

Акумулаторният блок е съставен от 30 батерии тип LG 18650 с общ капацитет 7800 mAh. Едно зареждане е достатъчно за 30 км пробег. При активно използване на рекуперацията, пробегът се увеличава двойно.

  Xiaomi M365

Пълното зареждане става за около 5 часа. Приложението за смартфона показва и нивото на зареждане или разреждане на батериите.

Заключение

Ако търсите компактно и удобно транспортно средство за придвижване в градски условия, електрическият скутер Xiaomi Mijia M365 е един отличен вариант.

Отрицателни черти:

Кормилото не се сгъваНяма дисплей, който да покаже скоростта и пробегаНякои елементи са пластмасови

Положителни черти са повече и по-важни:

Наличието на ABSКонтрол на нивото на заряда чрез приложение за смартфонРекуперацията на енергия се настройваУдобно приложениеОпростена конструкцияУдобно кормилоГолеми колелаКруиз контролНеголямо теглоОтлично съотношение цена/производителност

 

Електрическият скутер Xiaomi Mijia M365 може да бъде закупен от интернет магазина на Xiaomi. С код за отстъпка: 00grbg

Предлагат се модели с черен цвят на корпуса.

В момента цената на скутера е намалена с 19% и Xiaomi Mijia M365 може да бъде закупен само за $455. Предлагат се и много приятни отстъпки за новите потребители.

 

Платено съобщение
Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 4
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на12 Апр 2019
ИзточникKaldata

Тагове
M365, Xiaomi
Ние във фейсбук