Последното обновление за Windows влиза в конфликт с Avast и Sophos

.td_uid_42_5cb0528eec579_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5cb0528eec579_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}

Тази седмица, Microsoft издаде поредния пакет с обновления за Windows и сродните му продукти. Освен множество решения обаче, априлският Patch Tuesday поднесе и проблеми за някои потребители, предава Dark Reading.

Оказва се, че обновленията по сигурността влизат в конфликти с някои програми за защита, и по-точно продуктите на Avast и Sophos. Проблемите засягат Windows 7, 8.1, Server 2008, Server 2008 R2, Server 2012 и Server 2012 R2 с инсталиран кой да е от продуктите на Sophos, освен Central Intercept X. Доклади посочват, че след налагане на обновленията и рестартиране, операционната система не се стартира.

Microsoft вече призна за наличието на проблемите в специално съобщение, допълвайки, че се работи по случая.

.td_uid_41_5cb0528eec313_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_41_5cb0528eec313_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}

„Microsoft и Sophos идентифицират проблеми на устройства със Sophos Endpoint Protection инсталирани и управлявани от Sophos Central или Sophos Enterprise Console. Те могат да причинят зависвания или неуспех на старт на системата след рестартиране“, пишат от Sophos. Като временно решение, компанията е решила да задържи инсталирането на обновленията, ако бъде засечен на системата Sophos Endpoint продукт. Препоръчва се потребителите на програми на Sophos да не инсталират обновленията, а ако това вече е направено, то да не се рестартира машината до премахване на обновлението.

Другата компания, доставяща решения за сигурност, чиито продукти са засегнати от априлските обновления са Avast. Засегнати са изглежда единствено Windows 7 компютри. Проблемите тук са зависвания при старт на системата и блокиране. Оплакванията идват основно от потребители на Avast for Business и Avast CloudCare. Някои от тях предават, че не могат да се впишат в системата или вписването отнема значително време. От Microsoft не са коментирали официално наличието на проблеми с продуктите на Avast.

Както от Avast, така и от Sophos вече издадоха специални бюлетини, в които се дават препоръки за действие в случай на проблеми.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 2
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на12 Апр 2019
ИзточникKaldata

Тагове
Windows, Avast, Sophos
Ние във фейсбук