Яндекс тества „невронната“ социална мрежа Аура

  „“   .td_uid_42_5c8d2f91e7e8f_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5c8d2f91e7e8f_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}

Руската компания Яндекс стартира бета тестовете на социалната мрежа Яндекс.Аура, в която изкуствен интелект търси приятелите.

Тази сутрин руските медии съобщиха, че Яндекс е започнал бета тестовете на новата социална мрежа. Малко по-късно компанията официално потвърди информацията.

Руската социална мрежа Аура работи в средата на мобилното приложение „Яндекс“ и намира съмишленици с помощта на изкуствен интелект.

.td_uid_41_5c8d2f91e7b9c_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_41_5c8d2f91e7b9c_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}

  „“

Яндекс.Аура е социална онлайн услуга, която използва машинно обучение, невронни мрежи и други технологии на компанията, за да намира хора с подобни увлечения и вкусове. Потребителите могат да организират общности, да пишат постове и да ги таргетират не само към всички участници, но и само към отделните общности в новата социална мрежа.

Аура може да търси приятели по местонахождение, по пол и по други признаци. И обратно, по пол, възраст и местонахождение може да се ограничава аудиторията на отделните публикации.

В момента провежданите бета тестове са закрити, но в Глобалната мрежа се появиха покани. Всеки, който е успял да попадне в Аура, получава възможността да изпраща по 5 покани на денонощие. В края на деня започнаха масово да се разменят покани и Аура бързо расте.

За регистрирането в Яндекс.Аура е необходим пощенски акаунт в Яндекс. Регистрацията е безплатна. Максималния брой символи в постовете не може да превишава 2200. Засега десктоп версия няма.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 5
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на16 Март 2019
ИзточникKaldata

Тагове
imgmargin0, auto
Ние във фейсбук