Глобален срив в работата на Facebook и Instagram

     Facebook  Instagram.td_uid_42_5c89f7a30f014_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5c89f7a30f014_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}

Засегнати са множество услуги, свързани със социалната мрежа като WhatsApp и Oculus

Не минаха и няколко месеца от последния голям срив в работата на Facebook и ето че днес най-голямата социална мрежа отново изпитва сериозни проблеми в качеството на услугите си.

Проблемът, за който алармираха редица наши читатели, но и потребители от цял свят, този път е много сериозен. Вече няколко часа са засегнати не само редица профили в социалната мрежа, но и работата на Instagram, WhatsApp и дори Oculus.

Сривът, който в България дойде с края на работния ден, е глобален и в САЩ на практика възпрепятства работата на мрежата в разгара на деня и седмицата. Което е голяма неприятност за и без това губещата доверие в последно време социална мрежа.

.td_uid_41_5c89f7a30e732_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_41_5c89f7a30e732_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}

Засегнати са множество от услугите, зад които стои компанията на Марк Зукербърг, като интересно е, че сривът е масов, но не обхваща нито всички потребители, нито всички услуги. Така например, в момента лично аз мога да използвам чат комуникацията през Messanger, но без да изпращам снимки. И това е единственото, което работи.

     Facebook  Instagram

Повечето потребители не могат да публикуват статуси, нито да харесват и споделят публикации, а опитат ли да напуснат акаунтите си и да се логнат отново – това не може да стане. На всички се появява съобщение, което гласи, че сайтът е в профилактика и работата ще бъде възстановена скоро.

Към момента засегнати с много потребители в САЩ, Великобритания, Франция, Холандия, България, както и огромни маси в Латинска Америка. Там най-засегнати са в Бразилия и Перу.

We’re focused on working to resolve the issue as soon as possible, but can confirm that the issue is not related to a DDoS attack.

— Facebook (@facebook) 13 март 2019 г.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 6
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на14 Март 2019
ИзточникKaldata

Тагове
Facebook, Instagram
Ние във фейсбук