Google разкри нов клауд регион в Европа

.td_uid_42_5c897d80aa525_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5c897d80aa525_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}

Google анонсира тази седмица разкриването на шестия си европейски и 19-ти световен облачен център.

Той се намира в Цюрих и се състои от общо три зони на достъпност, което означава, че е съставен от три дейта центъра. От компанията заявиха, че с откриването на тази нова локация, местните клиенти и партньори на Google ще получат достъп с далеч по-ниски скорости на забавянето при обработка на натоварванията им за Google Cloud Platform (GCP), в която се включват услуги, като Compute Engine, Google Kubernetes Engine, Cloud Bigtable, Cloud Spanner и BigQuery.

„Проектиран с мисъл да обслужва швейцарските и европейски клиенти, регионът Zurich GCP (europe-west6) идва с три зони на достъп, което ще помогне за това работните натоварвания, които минават през него да бъдат по-бързо достигани“, заяви при анонса за откриването на региона Кирил Тропин от Google.

.td_uid_41_5c897d80a8ab4_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_41_5c897d80a8ab4_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}

Що се отнася до въпросното оптимизиране на заявките, от компанията заявяват, че латентността се очаква да намалее до 10 милисекунди. Тропин уточнява също така, че регионът ще предостави достъп до софтуерно дефинираната мрежа на компанията Cloud Interconnect, която спомага за осъществяването на бърза и частна връзка към други от клауд регионите на Google. Това означава, че клиентите на цюрихския център ще получат възможността да ползват и услуги, които не се предлагат оригинално в региона в Швейцария със сходни ниски нива на забавяне на натоварванията.

От Google споделят, че тази година компанията планира добавянето на допълнителен брой облачни региони, като първия от тях ще е разположен в Осака, Япония.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 7
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на14 Март 2019
ИзточникKaldata

Тагове
Google
Ние във фейсбук