ProtonMail разкритикува частичното блокиране на услугите им в Русия

.td_uid_42_5c897d7ea4e21_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5c897d7ea4e21_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}

Наскоро руското правителство ограничи отчасти интернет достъпа на някои руски граждани до външни услуги, в резултат, на което много местни потребители на защитената иимейл услуга ProtonMail не са можели да достигат до пощенските си кутии в нея, предава PortSwigger.

Това беше отразено от основателя на ProtonMail Анди Йен в публикация в блога му, опредяйки мярката като „неоправдана“. „Руското правителство наложи частично блокиране на ProtonMail, ограничавайки достъпа на някои наши руски потребители до сървърите ни. По време на публикуването на този текст, ние вече възстановихме услугите си“, написаха в Twitter ProtonMail.

Според Йен, Федералната служба за сигурност на Русия (ФСБ) е издала на 25-ти предния месец писмо блокирането на някои услуги на двама големи интернет доставчици, заради фалшиви бомбени заплахи. Вследствие на това, въпросните доставчици – МТС и „Ростелеком“ са блокирали трафика от Русия към мейл сървърите на ProtonMail. „Само че, методът на блокиране (пречейки на съобщения да бъдат изпращани към ProtonMail, вместо блокирането на доставката на съобщения от ProtonMail) изглежда несъстоятелно с изявлението, направено от страна на властите. Заради времето на въпросното блокиране, някои потребители на ProtonMail в Русия подозират, че то може да е свързано с масовите протести през миналия уикенд в Русия, по времето, на които 15 000 човека излязоха по улиците да протестират в името на по-голяма интернет свобода“, пише Йен.

.td_uid_41_5c897d7ea2ee0_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_41_5c897d7ea2ee0_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}

„Ако има действително законово оплакване, ние насърчаваме руското правителство да преосмисли своето решение и да разреши проблемите, следвайки установените международни закони и юридически процедури, вместо да се опитва да попречи на милиони руски граждани да получават достъп до по-добра имейл сигурност и защита“, завършва Интернет.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 4
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на14 Март 2019
ИзточникKaldata

Тагове
ProtonMail
Ние във фейсбук