Microsoft тества изобразяване екрана на Android смартфоните в ОС Windows 10

Microsoft     Android    Windows 10.td_uid_42_5c88d39c8f8bf_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5c88d39c8f8bf_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}

Тази седмица Microsoft започна тестовете на обновеното приложение Your Phone за Windows 10, което дава възможност на притежателите на Android устройства директно да показват екрана на смартфона на дисплея на персоналния компютър. Новата функция Phone screen засега е достъпна само за участниците в програмата Windows Insiders. За да може да се тества новата възможност е необходима ОС Windows 10 версия 1803 и нагоре, както и самото приложение Your Phone.

Microsoft     Android    Windows 10

Миналата година софтуерният гигант показа работата на Phone screen. Приложението Your Phone директно показва екрана на смартфона в средата на Windows 10. Показва се и списъка с достъпните приложения за Android. Потребителят може да кликва върху иконките на виртуалния смартфон в ОС Windows 10, а смартфонът огледално повтаря всички действия чрез отдалечена сесия.

.td_uid_41_5c88d39c8ef0c_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_41_5c88d39c8ef0c_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}

За нормалната работа на новата функционалност Microsoft изисква Bluetooth безжична връзка с режима Low Energy Peripheral – именно с тяхна помощ се осъществява необходимата връзка и огледалното изобразяване на всички действия. Не всички персонални компютри поддържат тази функция и няма как да участват в тестовете на програмата Windows Insiders. Ограничен е и списъкът с мобилни устройства, с които може да работи Phone screen. Засега това са смартфоните Samsung Galaxy S8, S8 Plus, S9 и S9 Plus. Софтуерният гигант заяви, че съвсем скоро ще увеличи броя на поддържаните смартфони и компютри.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 5
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на13 Март 2019
ИзточникKaldata

Тагове
Windows, Android, Microsoft, Phone
Ние във фейсбук