Над 1 милиард изтегляния на браузъра Samsung Internet Browser

 1     Samsung Internet Browser

Не са много приложенията в магазина Google Play, които са изтеглени над 1 милиард пъти. Към месец януари 2019 година това са 28 приложения, като 19 от тях са на Google. А сега към тази група се присъедини уеб браузърът Samsung Internet Browser.

Samsung Internet Browser е браузър на корейския технологичен гигант, базиран на енджина Chromium, който първоначално бе достъпен само за притежателите на мобилни устройства на Samsung. Приложението Samsung Internet Browser се появи в Google Play през лятото на 2017 година. Днес броячът на изтеглянията на браузъра от Google Play вече показва над 1 милиард. Приложението достигна 500 милиона изтегляния преди около една година. Samsung Internet Browser е предварително инсталирано приложение в смартфоните на Samsung и постигнатите 1 милиард изтегляния са наистина впечатляващи.

Samsung Internet Browser е теглен от интернет магазина повече пъти, отколкото Firefox и Opera взети заедно. Изтеглянията на уеб браузъра Google Chrome, които е инсталиран на практика във всяко Android устройство, в Google Play се показват в диапазона от 1 до 5 милиарда. Навярно това са активните браузъри, а не точния брой изтегляния. Но да си припомним, че Google Chrome достигна 1 милиард изтегляния още на 26-ти юни 2015 година и към днешен ден той със сигурност е изтеглен над три и може би дори и четири милиарда пъти..

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 3
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на13 Фев 2019
ИзточникKaldata

Тагове
Samsung, Internet, Browser
Ние във фейсбук