IBM Watson полита към множество облаци

Компанията осъществява следващата крачка в развитието на своята AI стратегия.

Годишната конференция на IBM, Think, започна с няколко интересни анонса, свързани с една от водещите области, в които Big Blue влага много усилия в последните години – изкуствения интелект. И да, става дума за Watson. Достъпен досега единствено от облака на IBM, компанията най-после се решава да направи спектъра от различни AI услуги, които предоставя, достъпни от конкурентни облачни платформи, като Google Cloud, Azure, AWS, частни облачни пространства и дори локални сървъри. Така, услуги, като Watson Studio, Watson Assistant и AI OpenScale, достъпни преди само за клиентите на облака на IBM, вече ще са достъпни и за потребителите на други сходни услуги.

Настоящият ход на Big Blue представлява отклонение от дълго спазвана линия, която беше определена ясно преди две години от тогавашния главен финансов директор на компанията и вицепрезидент на IBM Мартин Шрьодер, който заяви пред анализатори: „Watson оперира на нашия облак, и нашата си технология ще бъде разположена на облака на IBM“, припомнят от Forbes.

Интеграцията, предлагана от IBM ще се осъществи и посредством новата услуга Cloud Private for Data (ICP for Data), изградена на основата открития софтуер на Kubernettes. Той позволява на разработчиците да използват технологията, за да създават сложни приложения, задвижвани от множество бази данни и услуги, които не е задължително да са свързани с един-единствен облачен доставчик.

ICP for Data, разкриват от IBM, представлява открита облачна информационна инфраструктура за разработката на AI решения, която идва с интегрирани последните достижения в областта на дейта изследванията и вградени възможности за създаване на приложения, като е насочена към това да помогне на компаниите да разкрият досега неоткрити ползи от обработваните от тях информационни масиви. IBM изтъква положителната страна на откритата природа на услугата, привеждайки изследване, според което 85% от потребителите на Watson използват именно езици и платформи с открит код, като Python, R и TensorFlow.

„Бизнесите до голяма степен са ограничени в експериментите си с изкуствения интелект до голяма степен, заради ограниченията налагани от облачния доставчик, който заключва тяхната информация единствено в своя собствен периметър. С все повече големи организации, които съхраняват данни в множество хибридни облачни среди, те се нуждаят от свободата и избора да наложат своите AI решения към своята информация, независимо от това къде се съхранява тя. Чрез разчупване на тази затворена инфраструктура, ние може да помогнем на бизнесите да ускорят свяоята трансформация с помощта на изкуствения интелект“, споделя в специално прес съобщение Роб Томас, генерален директор на звено IBM Data and AI в Big Blue.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 4
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на12 Фев 2019
ИзточникKaldata

Тагове
Watson
Ние във фейсбук