Google разшири функционалността на десния бутон на мишката в Gmail

Google         Gmail

Google оправи един от основните недостатъци на интерфейса на уеб версията на Gmail, който вълнуваше много потребители. Интернет гигантът промени контекстното меню, което се появява при кликването с десния бутон на мишката върху някое от електронните писма. Сега са се появили редица нови опции. Това бе дългоочаквана промяна, която подобрява удобството при работата с тази онлайн услуга.

Google         Gmail

Да напомним, че към днешен ден, когато потребител на Gmail кликне с десния бутон върху някой имейл, се появява контекстно меню, позволяващо извършването само на четири действия: преместване в раздел, архивиране, означаване като прочетени и изтриване. Сега тези опции са много повече. Възможно е да се отговори на имейла, да се препрати, да се отложи неговото прочитане за по-късно (Snooze), да се премести в друга папка и още много други. С други думи, Google е направил контекстното меню на Gmail многофункционално и много по-полезно.

Засега контекстното меню с разширени функционални възможности е достъпно само за част от корпоративните потребители на G Suite, използващи плана Rapid Release. След 22-ри февруари същата функционалност ще получат G Suite потребителите с плана Scheduled Release. Не се споменава, кога новото меню ще бъде въведено за новите потребители, но обикновено те получават съответното обновяване само няколко дни след потребителите на G Suite. Тоест, до края на месеца всички потребители трябва да получат това нововъведение.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 3
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на12 Фев 2019
ИзточникKaldata

Тагове
Gmail, Google
Ние във фейсбук