Intel подготвя 8-ядрен Core i9 за лаптопи

Intel  8- Core i9

Деветото поколение процесори на Intel бе първото с 8 ядра/16 нишки в десктоп сегмента (Core i9-9900K). В актуалната към днешен ден фамилия процесори за лаптопи броят на ядрата също бе увеличен, но Intel явно не възнамерява да спре при 6 ядра/12 нишки. В уеб пространството се появиха тестове от 3DMark бенчмарка, показващи топ-процесора Intel Core i9-9980HK, който явно ще е флагманския чип сред мобилните процесори от 9-то поколение.

Intel Core i9-9980HK е 8-ядрен процесор с поддръжката на многопоточна работа и базова честота 2,4 GHz. Неговият множител е свободен и притежателите на лаптопи и мобилни работни станции с този чип ще могат да го клокват до ниво, доколкото позволява неговото охлаждане. Информация за TDP няма, но се предполага, че той ще бъде от нивото на 45 W, подобно на флагмана от сегашната серия мобилни процесори.

Intel  8- Core i9

Засега няма официално потвърждение от Intel, че има подобен процесор. Но щом чипът се е появил в 3DMark, няма да се наложи дълго да чакаме неговата поява на пазара. Новият Core i9-9980HK трябва да замени предишния Core i9-8950HK с 6 ядра/12 потока и тактова честота 2,9 GHz, която може динамично да достига до 4,8 GHz при едно работещо ядро. По-ниската базова честота в сравнение със сегашното поколение процесори се обяснява с увеличения брой ядра и нишки.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 3
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на11 Фев 2019
ИзточникKaldata

Тагове
Intel, Core
Ние във фейсбук