Micron усвоява производството на NAND флаш памет с 8 бита на клетка

Micron    NAND    8

Към днешен ден в потребителските SSD се използват предимно MLC и TLC чипове флаш памет. В стремежа си да приближат цената на 1 GB постоянна памет към цената, характерна за хард дисковете, миналата година редица производители усвоиха производството на QLC NAND чипове памет, в които се запомнят четири бита в една клетка. Подобни устройства имат в портфолиата си Intel, Micron, Adata и Samsung.

Сега уеб порталът WCCFTech съобщи, че американската корпорация Micron Technology възнамерява да отиде още по-далече и да започне производството на OLC (octa-level-cell) NAND чипове флаш памет, в клетките на които се запомнят по осем бита информация. Новите чипове ще започнат да слизат от поточните линии през второто тримесечие на тази година. Масовите продажби на флаш дисковете с OLC паметите трябва да излязат на пазара през четвъртото тримесечие на годината.

Предсказуемо е, че главните недостатъци на OLC NAND флаш паметите ще бъдат сравнително ниската скорост за обмен на данните и твърде скромния ресурс. Освен това, тяхното ключово достойнство – много ниската цена, в началото ще се нивелира със по-усложненото производство и големият процент на брака. Да си припомним, че в началото едва половината QLC NAND флаш чипове бяха подходящи за използване в различните SSD, които се произвеждаха в съвместното предприятие на Intel и Micron. При добре познатата TLC NAND памет, бракуваните чипове не превишават 10%.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 3
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на11 Фев 2019
ИзточникKaldata

Тагове
NAND, Micron
Ние във фейсбук