Съдят Apple заради твърде силната защита на акаунтите

 Apple

Калифорниецът Джей Бродски заведе съдебно дело срещу Apple. Той твърди, че двуфакторната автентикация го принуждава да губи твърде много време за влизане в акаунта: „налага се да си спомня, паролата, а след това да получа достъпа до устройството„.

Двуфакторната автентикация осигурява допълнителна защита: при логването в Apple акаунта, потребителят трябва да въведе не само паролата, но и еднократния код, който получава мобилното устройство. Бродски пресметнал, че тази процедура всеки път му отнема от 2 до 5 минути ценно време. В съдебния иск той посочва, че през 2015 година Apple е представила обновяване за своите операционни системи, след което в неговия iPhone, както и на двата MacBook-а, без негово съгласие е активирана двуфакторната автентикация. Ищецът иска солидна парична компенсация за изгубеното време, а Apple трябва да преразгледа своя подход към управлението и защитата на акаунтите. И още, потребителите трябва да бъдат предварително предупреждавани за въвеждането на подобни мерки, както и да има лесен начин за отказ от допълнителната защита.

Бродски е на мнение, че не само той, а и другите потребители изпитват неудобства: „хората губят ценно време, а бизнесът губи пари„. Съдът призна иска за колективен и по този начин всеки жител на САЩ може да се присъедини към него и ако делото бъде спечелено, да получи своя дял от компенсацията.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 22
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на11 Фев 2019
ИзточникKaldata

Тагове
Apple
Ние във фейсбук