SpaceX кандидатства за използването на наземни станции за сателитния интернет

SpaceX

SpaceX съобщи нови подробности относно плановете си за създаването на глобална сателитна широколентова мрежа за обмен на данни. Едновременно с това компанията кандидатства за лиценз за използването на наземни станции, обслужващи сателитната система.

SpaceX Services поиска одобрение за строителство на до около 1 милион наземни станции, които ще се използват в проекта Starlink.

SpaceX възнамерява още тази година да изведе в орбита първите 4425 сателита за глобалния интернет. За тази цел ще се използват ракетите Falcon 9. Миналата година космическата компания на Илън Мъск изведе в орбита два експериментални сателита, осигуряващи широколентов интернет и направи съответните измервания и проучвания. След първите тестове, проектът Starlink бе леко променен. В крайна сметка, мащабният проект предвижда създаването на глобална мрежа, в рамките на която ще бъдат използвани до 12 000 сателита на ниска околоземна орбита.

В едно от технологичните приложения към заявката за разрешение, SpaceX твърди, че към наземните станции не трябва да се прилагат лицензните правила, в които се обръща особено внимание на стандартите за работата на антените. Тези стандарти засега не предвиждат правила за антените за сателити на ниска орбита.

Илън Мъск каза, че целта на проекта Starlink е предоставянето на високоскоростни, надеждни и достъпни широколентови интернет услуги за целия свят, включително и за почти четирите милиарда души, които към днешен ден нямат достъп до Глобалната мрежа.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 3
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на10 Фев 2019
ИзточникKaldata

Тагове
SpaceX
Ние във фейсбук