CES 2019: SanDisk показа USB флаш стик с капацитет 4 TB

CES 2019: SanDisk  USB     4 TB

По време на изложението Consumer Electronics Show 2019 в Лас Вегас компанията SanDisk, която е дъщерна на Western Digital представи прототипа на USB флаш стик под бранда SanDisk, с огромен капацитет от 4 TB. Към днешен ден това е единственият флаш стик с толкова голям информационен обем.

Western Digital не съобщи, кога точно ще започнат продажбите на на устройството. Причината е, че серийното производство на четири TB флаш стик е твърде скъпо. Преди време, също под бранда SanDisk, започнаха продажбите на флаш стикове с капацитет 2 TB. Но техните цени в САЩ са над $1000 и продажбите на тези устройства не са много.

Новият USB флаш стик се включва към компютърната система чрез USB Type-C конектор, който не се показва извън корпуса, а е закрепен към 5 см проводник. Проводникът се скрива в специалния жлеб на корпуса на устройството. Аксесоарът е направен от алуминий и има пластмасова дръжка за закрепване към ключодържател. SanDisk не съобщи техническите характеристики на новото запомнящо устройство.

Предполага се, че в стика се използват най-новите 96-слойни чипове NAND флаш памет BiCS4 с капацитет 1,33 Tb. Тези чипове обикновено използват технологията QLC или Quad-Level Cell, която предвижда записа на четири бита в една клетка.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 3
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на12 Ян 2019
ИзточникKaldata

Тагове
Western, SanDisk
Ние във фейсбук