Видеокартата Radeon VII не впечатли директора на Nvidia

 Radeon VII     Nvidia

Сряда вечерта AMD анонсира своята нова видеокарта Radeon VII, която е директен конкурент на графичната карта от среден клас RTX 2080. Такива бяха думите на Лиза Су по време на презентацията.

В интервю за Gizmodo изпълнителният директор на Nvidia Дженсен Хуанг се присмя на новата видеокарта на AMD. Дженсен заяви, че производителността на Radeon VII ще разочарова всички, а RTX 2080 ще срине тази графична карта в бенчмарковете.

В новото поколение видеокарти Nvidia RTX е интегрирана хардуерната поддръжка на технологията за трасиране на лъчите. Трасирането на лъчите в реално време дава възможност за създаването на много впечатляващи ефекти в игрите. Но внедряването на тази технология в гейминга почти не се осъществява, а потребителите никак не харесаха високите цени на новите графични карти.

Новата видеокарта на AMD не поддържа трасирането, но компанията обяви, че второто поколение на архитектурата Vega демонстрира 25% по-висока производителност при същата консумация.

CEO на AMD отговори на присмеха доста скромно: „Предполагам, че той просто още не е видял тази видеокарта„.

Су обясни и защо Radeon VII не поддържа трасирането на лъчите. „Потребителите засега не виждат преимуществата на тази технология, а и останалите части на цялата екосистема все още не са готови за нея. Ще въведем трасиране на лъчите, когато потребителите поискат това и се убедят в ползата и преимуществата на технологията„.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 3
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на12 Ян 2019
ИзточникKaldata

Тагове
Radeon, Nvidia
Ние във фейсбук