Phison демонстрира първият PCIe 4.0 контролер за SSD

Phison   PCIe 4.0   SSD

Дънните платки с поддръжката на новия стандарт PCIe 4.0 трябва да се появят на пазара през втората половина на тази година и засега няма компютърни устройства, използващи новия интерфейс. Единствено AMD показа новата Radeon VII с PCIe 4.0, а останалите производители не бързат да представят свои устройства с новия стандарт.

Phison е първата компания, демонстрирала SSD контролер за PCIe 4.0. Това е E16 NVMe, който вече се произвежда серийно за производителите на флаш дискове, а това означава, че тези устройства скоро ще излязат на пазара.

Phison   PCIe 4.0   SSD

Използването на новия стандарт е дало възможност за постигането на наистина впечатляващи параметри. Дискът показа 4 GB/s последователно четене и 4,2 GB/s последователен запис в бенчмарка CrystalDisk Mark. Phison каза още, че ще увеличи скоростта на четене до 4,8 GB/s, а на записа – до 4,4 GB/s. Скоростта на входно/изходните операции достига 900 000 IOPS.

Показаният SSD използва 96-слойната памет на Micron, но по-късно ще излязат модели и с памети на Toshiba BiCS 4. Освен това, контролерът поддържа работата с QLC чиповете памет. Те са по-евтини, но технологичният им живот е по-кратък. За да удължи техния живот Phison използва технологията за изчистване на грешките LDPC (Low-Density Parity Check).

Продажбите на новите SSD, поддържащи PCIe 4.0 стандарта се очакват да излязат на пазара през третото тримесечие на 2019 година.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 3
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на12 Ян 2019
ИзточникKaldata

Тагове
PCIe, Phison
Ние във фейсбук