3 милиарда изтегляния на VLC; ще бъде вградена поддръжката на AirPlay и VR

3    VLC;      AirPlay  VR

VideoLAN съобщи, че плеърът VLC е изтеглен три милиарда пъти и обяви плановете си за вграждане поддръжката на технологията Apple AirPlay.

В очакване на юбилейното изтегляне, екипът на VideoLAN организира цяло шоу по време на изложбата на потребителска електроника CES 2019 в Лас Вегас. VideoLAN постави специален брояч в своя щанд, който в реално време показва смяната на цифрите в зависимост от броя на изтеглянията. Всяка цифра излиза на отделен смартфон или таблет, като общо бяха използвани десет мобилни устройства.

Информацията за прехвърлянето на трите милиарда изтегляния на VLC съобщи един от разработчиците на програмата – Людовик Фове, който предложи нова среща след още един милиард изтегляния.

Планът за развитие на това много харесвано от потребителите приложение предвижда поддръжката на технологията Airplay на Apple за безжично предаване на видео съдържание към телевизорите. Представителят на VLC Жан Батист Кампф каза пред Variety, че след около месец ще се появи нова версия на VLS, която ще предлага на потребителите възможност за транслиране на видео от Android устройствата към Apple TV.

Друга особеност, показана на CES 2019 бе поддръжката на виртуална реалност. Тоест, с помощта на плеъра ще могат да бъдат гледани 2D и 3D филми и видеа с шлемовете за виртуална реалност. Това ще бъде своеобразен виртуален киносалон.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 2
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на12 Ян 2019
ИзточникKaldata

Тагове
VideoLAN, AirPlay
Ние във фейсбук