Mozilla разработва новия мобилен браузър Fenix

Mozilla     Fenix

Mozilla в рамките на проекта Fenix стартира разработването на съвсем нов браузър за мобилни устройства. Всичко още е в съвсем в начален етап, като са реализирани около 5% от планираната функционалност. Компанията дори публикува първите макети на интерфейса.

Fenix се базира на енджина GeckoView и библиотеките Mozilla Android Components, използвани за изграждането на браузърите Firefox Focus и Firefox Lite. Първите макети на интерфейса показват, че Mozilla експериментира с преместването на адресния ред и панела за управления в долната част на програмния прозорец. Предлага се и разширено меню, напомнящо на класическото меню от десктоп версията на Firefox.

Mozilla     Fenix

Чрез менюто може да се получи достъп до настройките, историята, начина на изобразяване на сайта, търсенето на текст и т.н. Адресният ред е с подобрена функционалност и вместо URL на страницата показва заглавието на текущата страница, както и специалния универсален бутон за бързо изпълняване на някои действия, като например изпращането на линка към друго устройство, добавяне на сайта в избраните и други подобни.

В началната страница адресният ред е съчетан с глобалното търсене. При затварянето на браузъра, отворените раздели се групират в сеанс и могат автоматично да бъдат отворени отново.

Mozilla     Fenix

Предвидено е вградено сканиране на QR кодове, вградена е възможност за блокиране на рекламите, система за блокиране на всякакво проследяване на потребителя и други интересни и полезни възможности.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 2
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на12 Ян 2019
ИзточникKaldata

Тагове
Fenix, Mozilla
Ние във фейсбук