Microsoft работи по обновление, оправящо проблемите след обновяването

Microsoft   ,

Проблемите скоро ще бъдат оправени.

Тази седмица, Microsoft издаде първия за тази година пакет с обновления за Windows и изглежда новата година за потребителите на Windows стартира със стари проблеми. Оказва се, че януарският Patch Tuesday засяга по негативен начин някои Windows 7 и Windows Server 2008 R2 SP1 инсталации. Проблемите са основно два. След налагането на януарските ъпдейти, мрежовите споделени ресурси се оказват недостъпни, а при втория род проблеми, Windows съобщава, че копието на системата е нелицензирано.

Единият източник на проблемите са KB4480960 и KB4480970, бюлетини, които имат за цел да се справят с новооткрита слабост в Power Shell, както и добавянето на допълнителни мерки срещу експлоатирането на Meltdown и Spectre.

Що се отнася до активационния проблем, то изглежда той е причинен от налагането на KB971033, с който биват обновени активацията и валидационните компоненти в Windows Activation Technologies. Системите, паднали жертва на това обновление, представят съобщение за грешка с номер 0xc004f200 и надпис за нелицензирано копие на Windows.

След получените множество доклади и дискусиите в Интернет, които се появиха тези дни, Microsoft признаха за проблемите и обявиха, че вече се работи по решение за справянето с тях. Така че вероятно ще трябва да почакате някой и друг ден.

Компанията е наясно и с проблемите около споделените мрежови ресурси и също работи по решение за тях.

„Локални потребители, които са част от локалната администраторска група, може да не успеят да достигнат по отдалечен път споделените данни на Windows Server 2008 R2 и Windows 7 машини след инсталирането на януарските обновления по сигурността, Това не засяга домейн акаунтите в локалната администраторска група. За да се справите временно с проблема използвайте или локален акаунт, който не е част от локалната група „Администратори“ или кой е да е домейн потребител (в това число и домейн администраторите). Препоръчваме именно този метод, докато не бъде издадено официално решение за това“, пишат от Microsoft. От компанията публикуваха (тук и тук) съвети за справяне с конкретните проблеми.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 2
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на11 Ян 2019
ИзточникKaldata

Тагове
Windows, Microsoft
Ние във фейсбук