Лейди Гага извади скандална песен от стрийминг услугите

В някакъв безпрецедентен ход, Лейди Гага е премахнала една песен от албума си от 2013 г. Artpop от каталозите в iTunes и Apple Music. Въпросната песен, „Do What U Want“, включва изпълнение от скандалния хип-хоп изпълнител Р. Кели и тя вече не може да бъде излъчвана или закупена от музикалните услуги на Apple. Artpop е все още достъпен и през двете, но албумът просто прескача от песен шест до песен осем, сякаш песента никога не е съществувала. Единствената улика е липсващата песен седем.

Докато липсата на постоянство отдавна се чувства при стрийминг музикални услуги и iTunes заради гъвкавия характер и особености на онлайн музиката, все още е необичайно да видите песен, която просто да изчезне от петгодишен албум. Докато iTunes отдавна продава някои „непълни“ албуми, те обикновено са били компилационни албуми или саундтраци, където Apple няма права да продава всяка отделна песен поотделно.

Това е добра новина за Лейди Гага, защото живеем в дигиталната ера, където подобен ход е реална опция. Очевидно е, че няма добър начин да се премахне песен от многото компактдискове, доставени след пускането на албума, но тя поне може да изтегли песента си от доминиращите музикални платформи. Така тя и Р. Кели вече не печелят пари от песента, което вероятно е важен ход за нея, защото тя иска да се дистанцира от обвинения в сексуални посегателства изпълнител.

Певицата потвърди, че „скоро“ песента ще бъде махната и от всички други стрийминг платформи.

„Тогава исках да създам нещо провокативно, но очевидно не съм осъзнала колко превратно може да се тълкува този текст. Не мога да се върна назад, но мога да продължа напред и да поддържам всички жертви на сексуално насилие“, казва тя.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 2
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на11 Ян 2019
ИзточникKaldata

Тагове
Artpop
Ние във фейсбук