10 нови електромобила с до 270 км пробег се включват в кар шеринг услугата в София

10     270

От днес потребителите на SPARK – първата кар шеринг услуга в България, ще имат на разположение още десет нови електромобила Нисан Лийф

Новите електромобили могат да изминат до 270 км пробег с едно зареждане. С тези коли автопаркът на SPARK достига 130 електрически автомобила от различен тип. Плановете на компанията са до края на 2019 г. бройката да надмине 500.

„За нас това е много важен момент в развитието на услугата“. Това коментира Стефан Спасов, изпълнителен директор на SPARK.

„С добавянето на тези електромобили отваряме изцяло нов сегмент.  Това са представителни коли от висок клас с повече пространство за пасажерите и багаж. Те имат сериозен пробег, който гарантира възможността спокойно да се пътува до всяка точка на България с електромобил.“

SPARK е услуга, позволяваща откриване и наемане на електрически автомобил през мобилен телефон. Независимо дали искате да ползвате услугата няколко минути или няколко дни. След ползване на услугата, може да оставите колата в „синя“ или „зелена“ зона, където електромобилите спират безплатно, или в определените за целта зони извън центъра на София.

Spark е съвместен проект на Eldrive, компания специализирана в изграждане и управление на инфраструктура от зарядни станции за електромобили и гъвкави схеми за дългосрочно наемане на електромобили, и литовската компания Ride Share, която предлага аналогична услуга за споделена мобилност с електромобили във Вилнюс, Литва.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 2
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на11 Ян 2019
ИзточникKaldata

Тагове
SPARK
Ние във фейсбук