Google обяви, че от 9 юли започва масовото блокиране на неприемливата реклама

Google ,   9

Google официално обяви, че започва повсеместното блокиране в Chrome на рекламните блокове, пречещи на нормалното възприемане на съдържанието и несъответстващи на критериите на Коалицията за подобряване на онлайн рекламата. Предполага се, че блокирането на тази реклама от браузъра Chrome ще стане по-разумна алтернатива на агресивния софтуер за блокиране на всички реклами, който нанася вреди както на рекламодателите, така и на собствениците на уеб сайтове.

Google ,   9

Необходимите за блокирането на неприемливата реклама технологии бяха добавени в Chrome още през месец февруари 2018 година. Но досега тяхното блокиране бе ограничено в рамките на няколко държави.

Google ,   9

От 9-ти юли ситуацията ще с промени и Chrome ще започне да блокира проблемната реклама на глобално ниво. Ако притежателят на подобен сайт не вземе мерки и не премахне от него агресивната реклама, браузърът ще започне да блокира абсолютно всичката реклама в този сайт.

Препоръките за блокиране на неприемливата реклама са изготвени след запитването на 66 000 потребители от различни страни. Това изследване показа кои са основните причини за недоволството на потребителите.

Ключовите видове на недопустима агресивна реклама са следните:

Изскачащи прозорци, закриващи съдържаниетоРекламни видеоклипове с автоматично включен звукМного големи банери, които запазват позицията си след скролванеРекламни блокове с броячиДразнеща реклама – примигване на фона, агресивна промяна на цветовете и други.
Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 2
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на10 Ян 2019
ИзточникKaldata

Тагове
Google, Chrome
Ние във фейсбук