Tesla с включен автопилот събори руския робот Promobot на CES 2019

Tesla        Promobot  CES 2019

Малко преди започването на CES 2019 електромобилът Tesla Model S с включен автопилот по някакъв начин събори руския робот Promobot с цена около $2000, който трябваше да вземе участие в изложението.

Tesla        Promobot  CES 2019

След тази среща с Tesla Model S руският робот няма да може да участва в CES 2019. Създателите на Promobot отбелязаха, че след този инцидент роботът е получил сериозни проблеми, не подлежи на ремонт и няма да може да участва в международното изложение. Те публикуваха и видео в YouTube, заснето от близката охранителна камера. Вижда се, че Tesla Model S преминава близо до руския робот, след което той пада.

Създава се впечатление, че роботът е паднал от въздушния поток на минаващия наблизо електромобил. Създателите на Promobot считат, че роботът леко е закачен от лявото огледало за обратно виждане. Скоростта явно не е висока и Tesla Model S само е докоснал Promobot. Но това се оказа достатъчно, за да се нанесе непоправима щета на Promobot.

Водачът на Tesla Model S каза, че само е искал да провери възможностите на автопилота на съвсем безопасен участък от пътя. Той се извини и каза, че за съжаление не е забелязал този мил робот.

Офисът на компанията Promobot се намира в Перм и там много се разстроиха заради случилото се. „Разбира се, че сме огорчени. Ние транспортирахме този робот от Филаделфия специално за участие в CES. Сега той не може да участва и не може да бъде поправен. Ще направим вътрешно разследване и ще изясним, кой е оставил робота на пътното платно„.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 3
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на09 Ян 2019
ИзточникKaldata

Тагове
Promobot, Tesla, Model
Ние във фейсбук