GitHub вече позволява неограничен брой лични хранилища

GitHub

Когато Microsoft съобщи, че възнамерява да закупи GitHub, редица разработчици и програмисти изразиха своята загриженост и дори започнаха да прехвърлят своите проекти към други подобни услуги. Microsoft побърза да убеди GitHub аудиторията, че закупуването на GitHub за $7,5 милиарда ще е от полза на всички и независимата работа ще бъде запазена. Днес в официалния блог на GitHub бе съобщено, че се променя монетизацията на услугата, което навярно ще зарадва всички потребители на тази услуга.

„Безплатните“ потребители вече могат да създават неограничен брой лични хранилища, в които за записват своя сорс код. Досега тарифата за създаването на частни хранилища бе $7 месечно. Единственото ограничение е, че върху един и същи проект могат да работят до 3 потребителя. Безплатният тарифен план е идеален за малки групи програмисти, които не разработват големи софтуерни проекти.

Всички, които имат абонамент за 7 доларовата тарифа със същите възможности, могат да направят даунгрейд на своя акаунт до безплатен, като при прехода предишните проекти се запазват непроменени.

Тарифата „Pro“ дава едновременен достъп на повече потребители и до по-мощни инструменти за писане на сорс код. За бизнес потребителите GitHub предлага абонамента Enterprise с цена $21 месечно на един потребител.

Разбира се, публичните хранилища си остават безплатни и до тях имат достъп неограничен брой потребители.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 4
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на08 Ян 2019
ИзточникKaldata

Тагове
GitHub, Microsoft
Ние във фейсбук