За една година Австралия икономиса $40 милиона от акумулаторната станция на Tesla

           Tesla

Литиево-йонното хранилище на енергия, построено от Tesla, неотдавна навърши една година и експертите пресметнаха, каква точно е ползата от тази инсталация.

„Голямата батерия“ Powerpack с капацитет 100 MWh, която може да подава електрическа енергия с мощност 129 MW, бе инсталирана в щата Южна Австралия на 1 декември 2017 година. През изминалата една календарна година акумулаторната станция на Tesla е икономисала на потребителите около $40 милиона. С тази сума са намалели плащанията за услугите на местната енергийна мрежа FCAS. Освен това, енергийното хранилище е променило самия принцип на работа на енергийния пазар на щата, като възроди конкуренцията и рекордно намали цените на електрическата енергия.

Акумулаторната станция Hornsdale Power Reserve принадлежи на компанията Neoen. През първите 6 месеца тя възвърна $17 милиона от направената инвестиция в размер на $66 милиона за строителството на хранилището.

Тези $40 милиона донесе договора с властите на Южна Австралия, според който щатът ежедневно използва 70% от мощността на „голямата батерия“, а останалите 39 MWh са оставени за непредвидени ситуации.

Хранилището на енергия на Tesla изцяло замени газовите електроцентрали, осигуряващи студения резерв на Австралия. Освен това, при екстрено спиране на тока батерията на Tesla реагира мигновено. Докато газовите турбини имат нужда от доста време за да стартират.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 20
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на07 Дек 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Tesla
Ние във фейсбук