Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia  |  Оферти нова година 2019

Microsoft официално потвърди, че Edge ще се базира на Chromium

Microsoft  ,  Edge     Chromium

Неотдавна се появи неофициална информация, че Microsoft разработва нов уеб браузър, който по подразбиране ще се разпространява в ОС Windows 10 вместо Edge. Проектът носи кодовото име Anaheim и се базира на решенията на свободния проект Chromium, вместо на собствения си енджин EdgeHTML.

Сега софтуерният гигант официално потвърди тази информация. Браузърът на Microsoft ще използва енджина Blink и V8 JavaScript. Това е голяма промяна от страна на корпорацията.

„Ние искаме да подобрим достъпа до Глобалната мрежа за цялата аудитория. Хората, използващи Edge, както и други браузъри, ще получат една по-добра съвместимост със всички уебсайтове. Едновременно с това ще се увеличи времето на автономна работа на мобилните устройства, използващи операционната система Windows“ – каза Джо Белфиоре, вицепрезидент на Microsoft и ръководител на разработването на Windows.

Софтуерният гигант допълва, че браузърът Edge визуално няма да се промени. Няма да се промени и неговото име. Потребителите няма да забележат никакви промени в неговата работа, освен много високата стабилност и бързина на рендиране.

Друг важен момент е, че Microsoft ще предложи новия браузър и за предишните версии на своята операционна система. И още, Edge ще може да се инсталира не само в ОС Windows 7 и 8, но и в macOS.

Първите бета тестове на Edge с Chromium са обявени за началото на 2019 година.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 3
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на07 Дек 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Microsoft, Edge, Chromium
Ние във фейсбук