Излезе бета версията на Linux Mint 19.1 Tessa

  Linux Mint 19.1 Tessa

Екипът на Linux Mint обяви новата версия Linux Mint 19.1 Beta. Предлагат се дискови образи с графичните десктоп среди Cinnamon, MATE и Xfce.

Linux Mint 19.1 е операционна система с дългосрочна поддръжка, която ще продължи до 2023 година. Новата версия предлага обновен софтуер, редица усъвършенствания и много нови функции, с което работата с компютъра става значително по-удобна.

Какво ново предлага Linux mint 19.1

В новата версия на операционната система осезателно е увеличена скоростта на файловия мениджър Nemo. Update Manager вече показва алтернативните версии на основното Linux ядро, а темата Mint-Y предлага повече контраст.

Промените в Cinnamon

  Linux Mint 19.1 Tessa

Когато попаднете в раздела „Първи стъпки“ в началния екран на Linux Mint 19.1, ще получите предложение да изберете дизайна на десктопа. Cinnamon 4.0 предлага нов дизайн на панелите и нов работен процес. С един клик е възможен прехода от стария към новия дизайн и обратното. Въведен е нов панел, показващ списъка с програмните прозорци, групираните приложения и малък предварителен преглед на работещите на заден фон програми. Новият панел е взел най-доброто от таксбара на Windows, Dock-а на macOS и страничния панел на Ubuntu. Всичко изглежда съвсем съвременно и има удобни настройки.

Nemo

  Linux Mint 19.1 Tessa

Файловият мениджър Nemo вече е цели три пъти по-бърз. Неговият код е изцяло прегледан и оптимизиран. Настройките на приложението вече се осъществяват от XApp.

  Linux Mint 19.1 Tessa

Нов момент е, че Nemo вече може да показва времето на създаване на файла. Добавен е и малък панел за избор на изгледа на файловете. който може да се използва вместо стандартните горещи клавиши Ctrl+1, Ctrl+2 и т.н.

Промените в десктоп средата

  Linux Mint 19.1 Tessa

Подобрен е изгледът на иконките. Може да се променят разстоянията между тях, подреждането и други.

Диспечера на актуализациите

  Linux Mint 19.1 Tessa

Както преди, Update Manager показва основните Linux ядра, както и статута на тяхната поддръжка.

  Linux Mint 19.1 Tessa

Новият момент е, че е добавен нов бутон за по-лесно премахване на неизползваните ядра.

Софтуерните източници

  Linux Mint 19.1 Tessa

Дизайнът на този инструмент също е променен и сега подобно на началния екран използва стандартния страничен панел Xapp.

Другото нововъведение е новият бутон за премахване на повтарящите се записи на хранилищата.

Linux ядрото

Новата Linux Mint 19.1 Tessa използва Linux Kernel 4.15.0-20

 

Новата версия може да бъде пробвана още сега. Достатъчно е да се изтегли от уебсайта на Linux Mint и да се инсталира. Да не забравяме, че това е бета и все още не всичко е дооправено.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 18
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на07 Дек 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Linux, Mint, Tessa
Ние във фейсбук