Графичните решения AMD Navi ще покрият всички сегменти на пазара

  AMD Navi

Не е тайна, че към днешен ден high-end пазарът на геймърските видеокарти принадлежи на Nvidia, докато Advanced Micro Devices предлага на геймърите решения предимно от средно ниво. По време на технологичната конференция Credit Suisse генералният директор на AMD Лиза Су (Lisa Su) заяви, че следващото поколение графични решения на компанията ще може ефективно да съперничи на продуктите на другите компании във всички сегменти на пазара. Очевидно става дума за графичните процесори Navi, които ще се произвеждат чрез 7 нанометров технологичен процес.

„Ние считаме, че ще бъдем високо конкурентни навсякъде, включително и в high-end сегмента на пазара на графичните процесори“ – каза Лиза Су.

  AMD Navi

Да си припомним, че според изтеклата наскоро информация, първите графични решения AMD Navi, които ще излязат на пазара през следващата година, са предназначени за средния пазарен сегмент на видеокартите. Според изказването на ръководителя на AMD, тяхното бързодействие ще е достатъчно за успешна конкуренция с графичните карти GeForce RTX с архитектура Nvidia Turing.

Освен това, Лиза Су сподели, че AMD засега не бърза да вгражда хардуерната поддръжка на трасирането на лъчите в своите продукти. Компанията ще изчака докато технологията се разпространи по-широко.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 22
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на06 Дек 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Navi
Ние във фейсбук